Konyhatündérek főzőműhely – 16. alkalom: Gyümölcsturmix

Az előkészületek után, a foglalkozás elején megbeszéltük a gyerekekkel a higiénia fontosságát, melyre folyamatosan figyelnünk kell. Szétosztottuk a feladatokat, csoportokat alkottunk. Miközben folyt a munka, megbeszéltük a fodormenta felhasználási módjait, milyen széles körben alkalmazzák. Sok diák nem ismerte, ezért csippentettek leveléből, megkóstolták, megszagolták fűszeres illatát. Előkészítettünk egy edényt, amibe a gyerekek a megmosták a mentát és a citromot. A citrom héját lereszelték. Málnát és epret használtunk fel a turmix alapjául. A gyerekek nagyon aktívan és tevékenyen vettek részt, örömmel tevékenykedtek. Forgószínpadszerűen igyekeztünk megoldani azt, hogy mindenki minden tevékenységben részt vegyen. Mézzel és fahéjjal ízesítettünk, hogy még egészségesebb legyen az elkészített innivaló.
Utána kiadagoltuk, majd közösen fogyasztottuk el a desszertet.
A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.
Mindenki kedvet kapott a turmixos italok elkészítéséhez, könnyebbsége motiválta a gyerekeket, hogy otthon is megpróbálkozzanak majd vele. A program elérte célját, élmény volt mindenki számára.


Konyhatündérek főzőműhely – 15. alkalom: Francia saláta készítése
2019. május 22.

A gyerekek a műveletsort megbeszélték, felosztották a tevékenységeket, mit kell időben hamarabb elkezdeni. A pucolás, főzés, darabolás után az öntet elkészítése következett. A recept alapján dolgoztak végig, mi csak felügyeltünk, így az önállóságuk is erősödött a konyhai tevékenységekben. A gyerekek nagyon aktívan, és tevékenyen vettek részt, örömmel dolgoztak. Az idősek most inkább felügyelték a munkát, illetve beszélgettek a gyerekekkel, majd a terítésben közösen tevékenykedtek, és közösen fogyasztottuk el a salátát.
A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.
Mindenki kedvet kapott az otthoni elkészítéshez. A program elérte célját, élményt nyújtott mindenki számára.
A program során a pályázat által biztosított alapanyagokat és eszközöket használtuk fel.


Konyhatündérek főzőműhely – 14. alkalom: Húsgolyó készítése
2019. április 16.

A gyerekek darabolták a hagymákat, pirítottak, keverték a hozzávalókat. A recept alapján dolgoztak végig, mi csak felügyeltünk, így az önállóságuk is erősödött a konyhai tevékenységekben. A gyerekek nagyon aktívan, és tevékenyen vettek részt, örömmel dolgoztak. A sütésben mi és az idősek vettek részt, a gyerekek a terítésben tevékenykedtek. Majd közösen fogyasztottuk el a sütit.
A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.
Mindenki kedvet kapott az otthoni elkészítéshez. A program elérte célját, élményt nyújtott mindenki számára.
A program során a pályázat által biztosított alapanyagokat és eszközöket használtuk fel.


Konyhatündérek főzőműhely – 13. alkalom: Tavaszi muffin készítése

2019. március 20.

A recept alapján dolgoztak végig a csapatok, mi csak felügyeltünk, így az önállóságuk is erősödött a konyhai tevékenységekben. A gyerekek nagyon aktívan, és tevékenyen vettek részt, örömmel dolgoztak. A sütésben mi és az idősek vettek részt, a gyerekek a terítésben tevékenykedtek. Majd közösen fogyasztottuk el a sütit.
A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.
Mindenki kedvet kapott az otthoni elkészítéshez. A program elérte célját, élményt nyújtott mindenki számára.
A program során a pályázat által biztosított alapanyagokat és eszközöket használtuk fel.


Konyhatündérek főzőműhely – 12. alkalom: Farsangi fánk

2019. február 20.

 


Konyhatündérek főzőműhely – 11. alkalom: Sertés tokány készítése

2019. január 23.

Az előkészületek után, a foglalkozás elején megbeszéltük a gyerekekkel a konyhai higiénia fontosságát, melyre folyamatosan figyelnünk kell. Szétosztottuk a feladatokat, csoportokat alkottunk. Feldaraboltuk, megtisztítottuk a húst, hagymát, fokhagymát, feldaraboltuk a savanyú uborkát. Sütés közben beszélgettünk arról, milyen tokányokat ismernek, a vendégek is hozzáfűzték tapasztalataikat. A gyerekek nagyon aktívan, és tevékenyen vettek részt, örömmel tevékenykedtek. A tésztát feldarabolták, majd sós vízben megfőzték, leszűrték.
Mindezek után a terítésre került sor, majd közösen fogyasztottuk el a sültet.
A gyerekek a pakolásban, mosogatásban is kivették részüket.
Mindenki kedvet kapott az otthoni elkészítéshez. A program elérte célját, élményt nyújtott mindenki számára.
A program során a pályázat által biztosított alapanyagokat és eszközöket használtuk fel.